Trainen bij Drakenpoort

Welkom bij Drakenpoort

waar Jan-Peter en Marleen les geven in Taotraining

De Drakenpoort

De Drakenpoort is de naam van een eeuwenoude Taoïstische school, die inmiddels in vele subtakken is uitgewaaierd. Taotraining is geworteld in deze traditie. De grondlegger van deze school is de leider van de acht onsterfelijken Taoïstische onsterfelijken, Lu Tong Ping (796- 1016 na Chr).

De draak is een symbool voor bewustzijn. Bewustzijn is oneindig, maar door de drakenpoort binnen te gaan kiest de draak ervoor dit bewustzijn te begrenzen binnen de Tao.

De Tao wordt net als Zen weergegeven als een cirkel. De Tao is een begrip dat niet benoembaar is en dat je stap voor stap leert kennen door onderzoek van jezelf en van het universum. Als je leven in overeenstemming komt met de Tao, ofwel met wat natuurlijk is, en in overeenstemming is met je aanleg en levenspad, dan krijgt het bewustzijn de kans te groeien en kwalitatief te verbeteren. Dit is het doel van Tao Training.

We gaan door de drakenpoort, pakken de staart van de draak vast en het avontuur gaat beginnen.

Je kunt in de symbolen van draak en cirkel ook een spermatozoïde zien die een eicel binnen gaat. Nog een stapje abstracter staat de draak dan voor het mannelijk principe yang en de cirkel voor het vrouwelijk principe, Yin . Yang is de inspirerende kracht en Yin de voedende kracht. Interactie van het Yin en het Yang is de bron van het leven en van alle creativiteit.

In de training gaan we aan het werk met deze mannelijke en vrouwelijke energie, die uiteindelijk de motor wordt van onze vitaliteit en spirituele ontwikkeling.

Aanmelden

De trainingen

We volgen in de opzet van de trainingen in grote lijnen de modulaire aanpak ontwikkeld door Reinoud Eleveld in Taotraining.nl. Desgewenst kun je trainingen bij de Drakenpoort aanvullen met on line modules van taotraining.nl of omgekeerd als je deze modules volgt kun je bij ons je training completeren en intensiveren door het volgen van live trainingen. Leerlingen van de Drakenpoort kunnen met korting modules van taotraining.nl aanschaffen. Leerlingen die de eerste twee modules bij ons hebben voltooid worden toegelaten tot de gevorderden trainingen van Taotraining.nl.

We hebben ruimte voor maximaal acht deelnemers per training. Dit maakt een persoonlijke aanpak mogelijk.

 

De basistraining bestaat uit twee modules:

I-kracht & De vijf helende klanken

Twaalf avonden van twee uur

In deze module leer je werken met I-kracht en maak je kennis met je innerlijk landschap. De I kracht verbindt de drie schatten: geest, ziel en lichaam. Het is een integrerende trance achtige staat waarmee je in je lichaam zakt. De I kracht biedt de basis voor alle Taoistische oefeningen: meditaties en fysieke oefeningen.

De vijf helende klanken helpen je om emotionele stabiliteit te bereiken door emoties die zijn opgeslagen in de organen los te maken en de emotionele en fysieke balans in het orgaan te bevorderen. Zie…. Daarnaast gaan we aan de slag met chi kungs. Dit zijn fysieke oefeningen om het lichaam energetisch schoon te maken en zo de levensenergie, Chi, beter te laten stromen.

 

De opening van de drakenpoort & Parelbewustzijn

Twaalf avonden van twee uur

In deze module gaan we op een veilige manier aan de slag om de Chi te versterken door te werken met seksuele energie. We vergroten hiermee onze vitaliteit en creëren een energetische motor die onze training stuwt. Vervolgens bouwen we voort op de helende klanken en cremeren we een vorm van non polair bewustzijn in het lichaam. Dit fungeert als een oog in de storm waarin we ons in ons leven bevinden. Het is het begin van een anker van rust en weldenkendheid.

 

Losse trainingen van een dagdeel

Deze trainingen bieden de mogelijk diep in de flow te komen met Chi Kungs en meditaties. Ze bieden een mentale en fysieke oppepper en de de kans bepaalde aspecten van de training verder te verdiepen en te doorgronden. Losse trainingen bieden ook een mogelijkheid op een intensieve manier kennis te maken met Taotraining.

Live dag-trainingen ter ondersteuning van de online modules van Taotraining.nl

Als je online traint is het aan te bevelen ook life trainingen te volgen. Je wordt meegenomen in de flow van de groep en krijgt aanwijzingen om je techniek te verbeteren. De nadruk bij deze trainingen ligt bij de Chi Kungs en meditaties. We staan ook kort stil bij de theorie. Deze is uiteraard goed uitgelegd en na te lezen in de modules. 

Training op maat

In overleg ontwikkelen wij trainingen op maat in individueel- of groepsverband.

Heb je nog vragen, of wil je je opgeven? Dit kun je doorgeven via onderstaand formulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Agenda
zomer/najaar 2022

Proefles

11 september 10:00 – 11:30 

Extra training 5 elementen

25 september 13:00 – 17:00  

Basistraining Module 1: I-kracht en 5 elementen  

12 woensdag avonden van 20- 22u, vanaf 22 september.

Basistraining Module 2: Door de Drakenpoort, en Parelbewustzijn

12 woensdag avonden van 20 – 22u, vanaf jan 2023

Prijzen

Proefles : € 10

Basistraining Module 1: € 180

Basistraining Module 2: € 160

Losse training halve dag: € 38

losse les modules € 20

Losse training dag: € 70

Aanmelden