Tao Training

Tao training is een pad naar wijsheid, gebaseerd op de traditie van de school van de Drakenpoort.  De training combineert fysieke oefeningen, meditatie en uitleg over het Taoistisch mens- en wereldbeeld. 

De basis meditatie bij deze training

– de i-kracht-

integreert geest, hart en lichaam.

Het tweede element is het werken met Chi. Dit is een vorm van levensenergie die door inzet van de i-kracht goed waarneembaar is.

Door middel van fysieke oefeningen, Chi Kungs,  gaat deze energie beter stromen.

Je voelt je daardoor fitter en creatiever en je komt dieper in je meditaties. Met behulp van deze meditaties kun je trauma aanpakken en ontwikkel je stap voor stap non polair bewustzijn.

Tao training heeft een helende werking. Je leert specifieke heling technieken. Heelkunde bestaat niet zonder  zijn tegenpool: de krijgskunst. Sommige Chi Kungs zijn op heling gericht en andere vormen de basis van de krijgskunst.

Deze oefeningen vergroten je stabiliteit en helpen je steviger in je schoenen te staan.

Het innerlijk landschap

Bij Taotraining zien we drie werelden:

De werkelijkheid die we allemaal kennen, het uiterlijk landschap;
de wereld van de mogelijkheden, het potentiële landschap;
en de werkelijkheid daartussenin, het innerlijk landschap.
 

Het innerlijk landschap is door het taoïsme bestudeerd en in kaart gebracht. Je kunt dit landschap binnen gaan, er reizen, dingen doen en dingen creëren. En door dit te doen kan je uiterlijk landschap veranderen, je hebt daar invloed op. Deze invloed wordt het manifesterend of realiserend vermogen genoemd.

Taotraining gaat over het ontwikkelen van dit vermogen, op zo’n manier dat dit constructief is voor jezelf, je naasten en het grotere geheel.
 
Gedachten en emoties zijn twee aspecten van het innerlijk landschap. Succes in het uiterlijk landschap is gebaat bij
constructieve gedachten, weldenkendheid, en emotionele balans. 
 
Andere aspecten van het innerlijk land-schap zijn bijvoorbeeld dromen, inspiratie, liefde, ideeën, trauma’s, flow, instinct, en fantasie.
 
In het innerlijk landschap bestaat het witte licht aan het einde van de tunnel bij een bijna-dood-ervaring echt. 
Of, een ander voorbeeld:  genezingen die voor de moderne wetenschap onverklaarbaar zijn, zijn dat vanuit het innerlijk landschap wel. Iemand die zo’n heling meemaakt, ervaart de enorme genezende vermogens die in het innerlijk landschap verborgen liggen.
 
Als je niet zo makkelijk kunt waarnemen in het innerlijk landschap, dan is één van de dingen die Taotraining je zal brengen de ontwikkeling van je heldere vermogens. Je zult in jezelf en in de wereld om je heen veel meer kunt gaan waarnemen dan je nu doet.

Jan-Peter en Marleen zijn getraind in Taotraining onder andere door Reinoud Eleveld, toen ze zijn 7-jaren programma volgden.

Meer informatie bij Taotraining.nl