Marleen Kooij

In 2006 maakte ik kennis met Taoïsme, en ik was er meteen door gefascineerd. Mijn zoektocht naar wat het is, heeft mijn leven vanaf dat moment bepaald.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en uiteindelijk heb ik Taotraining / de alchemistische Nei Gong gevonden.

In de jaren dat ik Taotraining doe heeft het me tot nu toe van alles gebracht, om te beginnen leerde ik meer te voelen in mijn lichaam. Bijvoorbeeld wat emoties met me doen, en stress. Ik leerde daarnaast ook die emoties, als ze te intens waren te kalmeren, en de stress tot rust te brengen. Zo kreeg ik meer een gevoel van ruimte in mijn lijf en ook in mijn leven. Ik kreeg zo meer de verantwoordelijkheid voor hoe ik me voel. Als ik regelmatig train, voel ik me rustiger, meer ontspannen. 

Verder geeft het me meer energie. Je traint daar heel bewust op, en het werkt bij mij heel goed. Zo kom ik moeitelozer door de dag, en kan ik meer genieten van kleine dingen. Van de zon die schijnt, van eten koken, van met vrienden zijn… Mijn leven is zo meer intens geworden.
 

Nu ik zelf ook les geef, is mijn focus: hoe krijgen de leerlingen bij mijn lessen het meest uit hun interne training. 

In 2006 begon mijn Taoïstische pad, bij de School voor Tai Chi Chuan, ITCCA Nederland. Hier leerde ik de Yang-stijl Tai Chi vorm. Ik maakte kennis met het Taoïsme: met chi, meridianen, de Tao Te Tjing, Zhuang Zi… En ik was meteen gefascineerd. Door de lessen voelde ik mijn gezondheid verbeteren, en ik vond het ook heel fijn om de Tai Chi vorm te leren, en alles dat er bij kwam kijken.
 
In 2007 heb ik voor het eerst deelgenomen aan een Quantum-Touch workshop. Bij deze techniek leer je een hele bijzondere manier om met simpele ademhalingen en bewustwordingstechnieken het zelfhelend vermogen van je lichaam te versnellen. Ik ontdekte dat bij het quantumtouchen, als je bewust met de energie werkt, er veel kan gebeuren: pijn en andere klachten verdwenen, en ik ging me zelf ook super voelen als ik de techniek van Quantum-Touch toepaste op anderen. 
 
Terug bij de Tai Chi lessen was ik benieuwd naar de energie: kon ik bij de chi kungs bijvoorbeeld iets doen, zodat ik de energie met mijn aandacht kon sturen? Op dat moment hoorde dat niet bij de lessen helaas. 
 
Ik ben toen op zoek gegaan naar les waar bij de Chi Kungs meer aandacht voor het bewust werken met energie was, en ontdekte Healing Tao. Dit is een systeem van Chi Kung en meditatie. 
Ik ben in 2009 lessen gaan nemen bij Roberto Rizzo en in 2010 bij Rosana van der Wagt. Bij Rosana heb ik 10 jaar wekelijks getraind.
Ik leerde bewust werken met energie bij de Chi Kungs, en meer. En na de lessen Healing Tao, later Taotraining, was ik altijd energieker, vrolijker. Mijn gezondheid ging vooruit, en ik leerde energetisch sterker te worden, zodat ik niet meer zo gevoelig was voor hoe andere mensen zich voelen. Ook was ik blij met de meditaties, waarin ik reizen maakte in mijn innerlijk landschap.
 
Een belangrijk onderdeel van Taotraining is een techniek waarbij je leert werken met seksuele energie. De oprichter van Taotraining, Reinoud Eleveld heeft een apart online programma gemaakt waar je in je eentje deze vallei-techniek kunt leren. Hierbij leer je de energie te verzamelen, te verfijnen, te sturen en uiteindelijk kun je het gebruiken voor je eigen gezondheid en bewustzijnsontwikkeling. In 2016 ben ik gecertificeerd alsVallei-Coach.
 
In 2021 rondde ik het 7-jaren programma Taotraining van Reinoud Eleveld af. Zo veel geleerd in deze tijd… Deze waardevolle kennis geef ik nu graag door!
 
Mijn plezier in het trainen van de Tao is niet gestopt, en ik ben nu aan trainen bij Damo Mitchell. Bij zijn online Internal Arts Academie volg ik wekelijkse lessen in Nei Gong en Taijiquan. Een enorme verdieping in leren over Nei Gong. 
 
Naast Quantum-Touch en Taotraining heb ik de Basis Vakopleiding Chinese geneeskunde aan de Qing-Bai academie gevolgd. Daar ben ik later ook begonnen met de studie klassieke acupunctuur. Maar ik miste  het voelen van de energie in de meridianen, en daarom ben ik na een jaar studeren overgegaan op Shiatsu. Dat heb ik 3 jaar gestudeerd aan de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu. Hier heb ik onder andere de meridianen leren voelen en lokaliseren.
 
Er is nog een hoop te leren, ik weet zeker dat ik nooit uitgeleerd zal zijn over het Taoïsme. En wat ik geleerd heb zal ik met enthousiasme delen.
Ik hoop tot ziens bij onze lessen!