Jan-Peter Mout

Toen ik  op mijn 42ste levensjaar een moeilijke tijd doormaakte, ontdekte ik nieuwe manieren om om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn emoties en voor mijn gezondheid. En tot mijn verbazing en verrukking bleek mijn bewustzijn anders te werken dan ik altijd had gedacht.

Ik ontdekte nieuwe gebieden van de geest en wilde me deze nieuwe wereld  eigen maken.  Dit was het begin van een zoektocht. De rode draad van dit pad was en is het onderzoeken van de de verbinding tussen hoofd, hart en lichaam, kortom het diepe verlangen mijn menselijkheid te verdiepen.

Van diplomaat en ministerie-ambtenaar werd ik zelfstandig trainer en adviseur. Kern van dit vak is mensen, teams en organisaties te helpen hun situatie beter te overzien en ze nieuwe manieren van denken en doen aan te bieden. Hierbij is niet alleen het hoofd maar ook het hart essentieel. Een les die niet innerlijk wordt ervaren blijkt vaak weinig duurzaam.

De volgende stap was het inzicht dat ook niets zonder het lichaam werkt. Met ons lichaam maken we immers contact met ons zelf en met onze omgeving. Alle cellen in het lichaam communiceren met elkaar. We zijn zoveel meer dan ons brein.

Ik ben daarom naast mijn werk als trainer en adviseur ook aan de slag gegaan als masseur en Taotrainer. Mijn doel is deze disciplines zoveel mogelijk te integreren. Taotraining biedt hiervoor het juiste fundament. De training combineert een filosofie en wereldbeeld met fysieke oefeningen en met het verdiepen van het bewustzijn, inclusief de aanpak van trauma.

In 2012 begon ik met Tao training bij IJsbrand Pool. Hierna volgden trainingen bij Sanne Burger en Rosana van der Wagt. Tussen 2014 en 2021 nam ik deel aan het zeven jaren Tao training programma van Reinoud Eleveld. Ik volg nu on line lessen bij Marissa Cranfill. Tao training voelde voor mij als thuiskomen. Ik begreep niet precies wat ik aan het doen was, maar het voelde goed en ik merkte dat ik stap voor stap stabieler, vitaler en helderder werd. Ik wil dit proces graag met zoveel mogelijk mensen delen.

Meer informatie:

Algemeen: www.sustainable-compass.com

Massage: www.sustainable-compass.com/massage