Blog

Energetische bescherming

We leven in heftige tijden. (…) Ik laat me wel eens meeslepen door het nieuws en voel soms ook de angst van mensen op straat en in de supermarkt of de wanhoop van vrienden. Het gevolg is dat ik me minder energiek voel en ik ben waarschijnlijk niet de enige. Gevoelige mensen hebben hier meestal meer last van. Ik reken mezelf ook tot die categorie. Lopen door een drukke winkelstraat putte me uit. Zeker als een situatie maar voortduurt is het fijn als je iets aan dit emotionele en energetische lek kunt doen.
In de Tao training leer je jezelf energetisch te beschermen. Dit begint met goed contact met je lichaam. Lichaamswerker en spiritueel leraar Bernhard Günther formuleert dit als volgt: “There is no such a thing as oversensitivity, there is only such a thing as lack of embodiment”. Ik kan me dat goed voorstellen.

lees verder

Droomtraining

Sinds ik Taotraining beoefen is slapen een dagelijks avontuur geworden, waarop ik me verheug als ik in mijn bed kruip. Hoe zit dat? Dromen is onderdeel van die training. Ik train dus als ik slaap. (…) Het diepere doel van de droomtraining is je leren te bewegen in droomwerelden. De eerste stap hierin is het wakker worden in je droom. Dat wil zeggen je blijft slapen, maar je weet dat je droomt. Dit wordt lucide dromen genoemd. Vervolgens leer je bewust te bewegen in je droom. Stap voor stap komen slapen en waken steeds dichter bij elkaar.

lees verder

Wijsheid

Wijsheids-training, wat is dat?
Een vriendin keek wat sceptisch naar onze website. Jullie noemen de training een wijsheids-training, dat suggereert dat jullie zelf wijs zijn. ‘Is dat niet een beetje arrogant?’ vroeg ze.  Een terechte vraag, waar ik eigenlijk nog niet bij stil had gestaan. Ik wil mezelf zeker nog niet wijs noemen. Wat ik wel doe is dat ik een pad naar wijsheid loop. 

lees verder

Embodiment

Op welke manier ken ik de gedaanten van de verheven menigte?

Door dit hier – mijn eigen lichaam.

Lao Tze, Tao Te Ching

Je lichaam gebruiken om de werkelijkheid te leren kennen is een belangrijke Taoïstische techniek. Zo binnen, zo buiten. Je lichaam wordt gezien als een afspiegeling van de kosmos. Het is daarom in de Taotraining belangrijk om goed contact met je lichaam te hebben. De Taoïstische werkelijkheid bestaat uit een uiterlijk landschap en een innerlijk landschap. Het uiterlijke landschap is de tastbare 3d werkelijkheid. Zowel aan de binnen als de buitenkant. Het innerlijk landschap omvat de ontastbare sensaties, gedachten en beelden.

lees verder

De vijf helende klanken

De Vijf Helende Klanken

Taotraining is een wijheidstraining. Wijsheid vraagt om genadeloze weldenkendheid en compassie. Deze helpen je weer je lotsbestemming te vinden en om voortreffelijk te handelen. De eerste stap om tot compassie en weldenkendheid te komen is het bereiken van emotionele balans. De vijf helende klanken zijn een belangrijk hulpmiddel om emoties te balanceren en een begin te maken met  detraumatiseren.

lees verder

Drakenpoort

Leslocatie:
 
Koek & Hopi
 
Keizerstraat 40B

2586 BK Scheveningen

Jan-Peter & Marleen

info@drakenpoort.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, nieuwe artikelen, lessen, aanbiedingen en meer.