Agenda

Proefles woensdagavond 14 september

Rugbewustzijn

Op woensdagavond 14 september organiseren we een proef-training voor onze wekelijkse lessen dit najaar: 

I-kracht & De vijf helende klanken

In deze proefles, die in het teken staat van rugbewustzijn, maak je kennis met de verschillende elementen van Taotraining: de fysieke oefeningen, (chi kungs) de meditaties en de daarbij horende filosofie en uitleg

Bij Tao training komen lichaam, hart en geest op een geïntegreerde manier aan bod. Het uiteindelijke doel is wijzer en gezonder te worden.

De rug speelt hierbij een hele belangrijke rol.

lees verder

Aanmelden

Drakenpoort geeft ook in 2022 de Basistraining, en een training ‘Opening The Dragon Gate’ en Parelbewustzijn.

Agenda
najaar 2022

Proefles

wo 14 september 20 – 22u

 

Extra training Najaar

zo 16 oktober 13 – 17u  

 

Basistraining Module 1: I-kracht en 5 elementen  

12 woensdag avonden van 20- 22u, vanaf 22 september.

 

Basistraining Module 2: Door de Drakenpoort, en Parelbewustzijn

12 woensdag avonden van 20 – 22u, vanaf jan 2024

 

Prijzen

Proefles : € 15

Basistraining Module 1: € 180

Basistraining Module 2: € 160

Losse training halve dag: € 30

losse les modules € 20

Losse training dag: € 60

De trainingen

We volgen in de opzet van de trainingen in grote lijnen de modulaire aanpak ontwikkeld door Reinoud Eleveld in Taotraining.nl. Desgewenst kun je trainingen bij de Drakenpoort aanvullen met on line modules van taotraining.nl of omgekeerd als je deze modules volgt kun je bij ons je training completeren en intensiveren door het volgen van live trainingen. Leerlingen van de Drakenpoort kunnen met korting modules van taotraining.nl aanschaffen. Leerlingen die de eerste twee modules bij ons hebben voltooid worden toegelaten tot de gevorderden trainingen van Taotraining.nl.

We hebben ruimte voor maximaal acht deelnemers per training. Dit maakt een persoonlijke aanpak mogelijk.

 

De basistraining bestaat uit twee modules:

I-kracht & De vijf helende klanken

Twaalf avonden van twee uur

In deze module leer je werken met I-kracht en maak je kennis met je innerlijk landschap.

De I kracht verbindt de drie schatten: geest, ziel en lichaam. Het is een integrerende trance achtige staat waarmee je in je lichaam zakt. De I kracht biedt de basis voor alle Taoistische oefeningen, meditaties en fysieke oefeningen.

De vijf helende klanken helpen je om emotionele stabiliteit te bereiken door emoties die zijn opgeslagen in de organen los te maken en de emotionele en fysieke balans in het orgaan te bevorderen. Zie voor een verdere uitleg over de vijf helende klanken: https://www.drakenpoort.nl/helende-klanken/ . 

Daarnaast gaan we aan de slag met chi kungs. Dit zijn fysieke oefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten, het lichaam energetisch schoon te maken en zo de levensenergie, Chi, beter te laten stromen en te vermeerderen.

Naast de hoofdonderwerpen I -kracht en helende klanken maken we een begin met de ijzeren hemd technieken. Deze technieken zijn afkomstig uit de Chinese krijgskunst en versterken je mentale en fysieke stevigheid. 

We gaan ook aan de slag met energetische krijgskunst. Met behulp van het gouden ei, het energieveld rond je lichaam leer je jezelf energetisch te beschermen. 

Tot slot behandelen we de droomtraining. Deze heeft tot doel meer bewustzijn in je droomwereld te creëren. 

De eerste stappen op het pad van de Tao Training helpen je je snel fitter en stabieler te voelen. Ze vormen de fundering van een gezonde geaarde spirituele groei.

De opening van de drakenpoort & Parelbewustzijn

Twaalf avonden van twee uur

In deze module gaan we op een veilige manier aan de slag om de Chi te versterken door te werken met seksuele energie. We vergroten hiermee onze vitaliteit en creëren een energetische motor die onze training stuwt. Vervolgens bouwen we voort op de helende klanken en cremeren we een vorm van non polair bewustzijn in het lichaam. Dit fungeert als een oog in de storm waarin we ons in ons leven bevinden. Het is het begin van een anker van rust en weldenkendheid.

 

Losse trainingen van een dagdeel

Deze trainingen bieden de mogelijk diep in de flow te komen met Chi Kungs en meditaties. Ze bieden een mentale en fysieke oppepper en de de kans bepaalde aspecten van de training verder te verdiepen en te doorgronden. Losse trainingen bieden ook een mogelijkheid op een intensieve manier kennis te maken met Taotraining.

Live dag-trainingen ter ondersteuning van de online modules van Taotraining.nl

Als je online traint is het aan te bevelen ook life trainingen te volgen. Je wordt meegenomen in de flow van de groep en krijgt aanwijzingen om je techniek te verbeteren. De nadruk bij deze trainingen ligt bij de Chi Kungs en meditaties. We staan ook kort stil bij de theorie. Deze is uiteraard goed uitgelegd en na te lezen in de modules. 

Heb je nog vragen, of wil je je opgeven? Dit kun je doorgeven via onderstaand formulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Aanmelden