Agenda

zaterdagmiddag 22 april

Silaturahmi

Deze middag organiseert Stichting Aliran een ‘silaturahmi’: een gezellige informele bijeenkomst rondom het thema: ‘Ratu Kidul, godin van de Zuidzee’
Drakenpoort verzorgt ook een deel van deze middag: we doen chi kungs rondom het element water.
Lees meer over dit evenement op de website van Stichting Aliran:
Silaturahmi 22 april 2023

zaterdagmiddag 8 april

Lentetraining

Op 8 april geven wij een trainingsmiddag met de lente als thema. 

Bij het seizoen lente hoort het element hout. Denk hierbij aan het ontwaken van de natuur, kiemkracht en scheuten die razend snel omhoog schieten. Lente is een seizoen van expansie en groei.

Voor een gezonde groei is het prettig als je lichaam energetisch schoon is. We gaan flink aan de slag met een energetisch schoonmaak. Hierbij hoort speciale aandacht voor de lever: het orgaan dat resoneert met de houtkracht.

lees verder

Aanmelden

Drakenpoort geeft ook in 2022 de Basistraining, en een training ‘Opening The Dragon Gate’ en Parelbewustzijn.

Agenda
voorjaar 2023

Proefles

di 21 maart 20 – 22u

Basistraining Module 3 en 4

De opening van de drakenpoort; Parelbewustzijn

di 21 maart 20 – 22u

12 dinsdagavonden van 20- 22u, vanaf 21 maart.

Prijzen

Proefles : € 15

Basistraining Module 1: € 180

Basistraining Module 2: € 160

Losse training halve dag: € 30

losse les modules € 20

Losse training dag: € 60

De trainingen

We volgen in de opzet van de trainingen in grote lijnen de modulaire aanpak ontwikkeld door Reinoud Eleveld in Taotraining.nl. Desgewenst kun je trainingen bij de Drakenpoort aanvullen met on line modules van taotraining.nl of omgekeerd als je deze modules volgt kun je bij ons je training completeren en intensiveren door het volgen van live trainingen. Leerlingen van de Drakenpoort kunnen met korting modules van taotraining.nl aanschaffen. Leerlingen die de eerste twee modules bij ons hebben voltooid worden toegelaten tot de gevorderden trainingen van Taotraining.nl.

We hebben ruimte voor maximaal acht deelnemers per training. Dit maakt een persoonlijke aanpak mogelijk.

 

De basistraining bestaat uit twee modules:

I-kracht & De vijf helende klanken

Twaalf avonden van twee uur

In deze module leer je werken met I-kracht en maak je kennis met je innerlijk landschap.

De I kracht verbindt de drie schatten: geest, ziel en lichaam. Het is een integrerende trance achtige staat waarmee je in je lichaam zakt. De I kracht biedt de basis voor alle Taoistische oefeningen, meditaties en fysieke oefeningen.

De vijf helende klanken helpen je om emotionele stabiliteit te bereiken door emoties die zijn opgeslagen in de organen los te maken en de emotionele en fysieke balans in het orgaan te bevorderen. Zie voor een verdere uitleg over de vijf helende klanken: https://www.drakenpoort.nl/helende-klanken/ . 

Daarnaast gaan we aan de slag met chi kungs. Dit zijn fysieke oefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten, het lichaam energetisch schoon te maken en zo de levensenergie, Chi, beter te laten stromen en te vermeerderen.

Naast de hoofdonderwerpen I -kracht en helende klanken maken we een begin met de ijzeren hemd technieken. Deze technieken zijn afkomstig uit de Chinese krijgskunst en versterken je mentale en fysieke stevigheid. 

We gaan ook aan de slag met energetische krijgskunst. Met behulp van het gouden ei, het energieveld rond je lichaam leer je jezelf energetisch te beschermen. 

Tot slot behandelen we de droomtraining. Deze heeft tot doel meer bewustzijn in je droomwereld te creëren. 

De eerste stappen op het pad van de Tao Training helpen je je snel fitter en stabieler te voelen. Ze vormen de fundering van een gezonde geaarde spirituele groei.

De opening van de drakenpoort & Parelbewustzijn

Twaalf avonden van twee uur

In deze module gaan we op een veilige manier aan de slag om de Chi te versterken door te werken met seksuele energie. We vergroten hiermee onze vitaliteit en creëren een energetische motor die onze training stuwt. Vervolgens bouwen we voort op de helende klanken en cremeren we een vorm van non polair bewustzijn in het lichaam. Dit fungeert als een oog in de storm waarin we ons in ons leven bevinden. Het is het begin van een anker van rust en weldenkendheid.

 

Losse trainingen van een dagdeel

Deze trainingen bieden de mogelijk diep in de flow te komen met Chi Kungs en meditaties. Ze bieden een mentale en fysieke oppepper en de de kans bepaalde aspecten van de training verder te verdiepen en te doorgronden. Losse trainingen bieden ook een mogelijkheid op een intensieve manier kennis te maken met Taotraining.

Live dag-trainingen ter ondersteuning van de online modules van Taotraining.nl

Als je online traint is het aan te bevelen ook life trainingen te volgen. Je wordt meegenomen in de flow van de groep en krijgt aanwijzingen om je techniek te verbeteren. De nadruk bij deze trainingen ligt bij de Chi Kungs en meditaties. We staan ook kort stil bij de theorie. Deze is uiteraard goed uitgelegd en na te lezen in de modules. 

Heb je nog vragen, of wil je je opgeven? Dit kun je doorgeven via onderstaand formulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Aanmelden